"Naši chlupáči" v roce 2013

15.05.2013 14:47

Je to již rok, co do naší smečky přibyla malá černobílá fenka border collie Reika (Attractive Butterfly Amazing Moravia). Nemůžu tomu ani uvěřit, ale z toho malého štěstí už narostla velká černobílá slečna. Sžila se se všemi členy rodiny i s klukama perfektně a můžu říct, že až nyní jsem pochopila, proč je pro borderky lepší žít mezi jedinci stejné rasy. Jsou úžasní, pořád si hrají (i Árčí !!! :-)  a něco vymýšlí. 

 

S Reidou docházíme 2x týdně do kurzů poslušnosti pro začátečníky a pokročilé. Socializaci se v žádném případě neodvážím podcenit. Věnujeme se nyní především zvýšení její ovladatelnosti a ladíme základní pošlušnost. Reika se hrozně rychle učí a do jejího repertoáru už patří i mnohé "dogdancingové" prvky.

 

S Reidou se věnujeme také agility a myslím si, že ovečky pro nás budou taky časem důležité... :-) Reika totiž sdědila své pastevecké vlohy po rodičích.

 

S Árčím i Ray se v roce 2013 budeme věnovat především agility, dogfrisbee, dogdancingu, poslušnosti atd. a doufáme, že se nám bude spolu dařit a tak suprovně spolupracovat nejméně jako doposud.